ANNONCE

7 myter om alkohol undersøges: Fup eller fakta?

Der er en række myter og påstande forbundet med alkohol, men hvad er egentlig fup eller fakta? Læs med nedenfor og bliv klogere på de våde varer.

 

Alkohol kan komme fra forskellige lande?

Fakta! Der produceres spiritus verden rundt, og der findes derfor mange bud på spændende alkohol fra forskellige oprindelseslande. Når der tales om vin, så er der især ofte præferencer i forhold til både lande og distrikter. Få dybere indblik i førnævnte her, og bliv endnu klogere på dine favoritter eller udforsk nye spændende områder samt typer. Oprindelsesland og distrikt kan oftest have stor indflydelse på de forskellige smagsnuancer, hvorfor det kan være spændende at gå nye veje.

 

Glasset har betydning for smagen?

Fakta! Når det handler om at frembringe den bedst mulig smagsoplevelse, så handler det om at have udstyret i orden. Der findes utallige forskellige smageglas, der er designet til at fremhæve og afbalancere de forskellige smagsnuancer. Der findes smageglas til de stærkere spiritus eksempelvis romglas, whiskyglas og snapseglas, men derimod også forskellige typer vinglas.

Vinglassene designes i forskellige former, udtryk og størrelser. Derudover vinglas, som har forskellige egenskaber, så vinen iltes, ikke påvirkes af kropstemperatur og meget andet. På Barlife finder du et bredt udvalg af forskellige vinglas, så der er noget til ethvert formål, præference og prisniveau. Det har stor betydning for vinens smagsoplevelse, hvordan vinen serveres, så det kunne være, at barudstyret kunne trænge til en opgradering.

 

Der er ikke kalorier i alkohol?

Fup! Kalorieindholdet afhænger selvfølgelig af hvilken type alkohol, men i høj grad også, hvordan du sammensætter og blander din alkohol. Drinks er som en tommelfingerregel højere i kalorieantal, men der er også kalorier i eksempelvis øl, ciders og shots. Går du efter alkohol med lidt færre kalorier, så er der eksempelvis vin og ren spiritus. Dertil er det vigtigt at tilføje, at det er afgørende, hvad du vælger at blande op med, da juice, sodavand og sirup kan være meget sukkerholdige samt høje i kalorieantal.

 

Kvinder får nemmere tømmermænd end mænd?

Fakta! Forskning viser, at kvinder nemmere får tømmermænd sammenlignet med mænd. Der er dermed en større risiko for at opleve de ubehagelige syptomer dagen efter en festlighed som kvinde. Overordnet kan både kvinder og mænd få tømmermænd, men forskellen bunder i, at det er forskelligt, hvor meget alkohol man kan holde til. Lignende forskel belyses i Sundhedsstyrelsens anbefalinger. Anbefalingerne lyder blandt andet på et maksimalt forbrug på 7 genstande om ugen for kvinder og 14 genstande om ugen for mænd.

 

Tømmermændene bliver værre, hvis man blander mere end én type alkohol?

Både og! Der kan argumenteres for, at tømmermændene er færre, hvis man udelukkende drikker én type alkohol. Det skyldes, at kroppen skal nedbryde flere typer alkohol og dertil diverse indholdsstoffer, hvis der indtages forskellige slags spiritus. Myten lyder dog ofte, at det kan være farligt at blande mere end én type alkohol, hvortil svaret må være nej, så længe mængderne deraf overvejes samt indtages med omtanke.

 

Alle typer alkohol kan indtages?

Fup! Stoffet alkohol findes i en lang række forskellige produkter. Dog er det langt fra alle, der er beregnet til at konsumere. Alkohol findes i høje koncentrationer i eksempelvis håndsprit samt husholdningssprit, og derudover i sprinklervæske, parfume, maling, brændstof mm. Det er derfor vigtigt at understrege, at førnævnte selvfølgelig ikke kan indtages, hvorfor myten helt afgjort er fup.

 

Alkohol forbrændes hurtigere ved bevægelse?

Fup! Dans endelig løs hele natten, men det hjælper dog ikke på, hvilken alkoholpromille, der findes i dit blod. Myten om, at man kan forbrænde alkohol ved bevægelse, er desværre fup. Det handler altså om at væbne sig med tålmodighed, da det ikke er en proces man kan fremskynde eller påvirke. Alkoholpromillen kan, alt efter mængde, forefindes i kroppen i mange timer efter du har indtaget alkohol. Processen varierer desuden meget fra person til person. Så tippet herfra lyder: læn dig tilbage på sofaen, sæt din yndlingsserie på skærmen, og forkæl dig selv med noget saltholdigt mad dagen derpå, til at fylde dine saltdepoter op.

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på linkedin
LinkedIn
Del på pinterest
Pinterest
Del på print
Print