ANNONCE

Historien om hørplanten

Hørplanten er et af de første planter der blev dyrket af mennesket, og dets historie går helt tilbage til 7000 år før vor tidsregning. Man har fundet rester af hørklæder ved det døde hav som er mere end 9.000 år gamle. Det tidligste hørklæde som er fundet i Europa, er hele 6.000 år gammelt og blev fundet i Schweiziske søer. Babylon kan tage æren for at være den første civilisation som begyndte at bruge hørplanten til at skabe hørprodukter, men det siges, at det var det gamle Egypten som var de bedste til det.

Takket være det meget varme og tørre klima i Egypten har det været muligt at finde hørtekstiler i god stand. Her har man fundet hørklæder til at mumificere folk, samt fine hørkjoler, og husartikler.

Efter det gamle Egypten, fortsatte hør med at være et populært tekstilstof i den vestlige verden i rigtig mange århundreder. Hør har en evne til at være meget temperaturregulerende, hvilket betyder, at det har egnet sig rigtigt godt som undertøj og sengetøj i middelalderen, for både rige og fattige.

I de Amerikanske kolonier blev det meget populært at producere hør. De fleste familier ville have deres egen jord, hvor hørplanter kunne dyrkes, bearbejdes og sælges. Eftersom hør kunne bruges til så mange forskellige ting, så gjorde det også de amerikanske familier i stand til at være selvforsyndende på mange punkter, hvilket de var meget stolte af.

I mange århundreder er hør også blevet brugt til at producere duge, og med god grund. Hørduge er nemlig meget slidstærke og kraftige, og de har et eksklusivt look, som passer ind i enhver borddækning. De kan let vaskes, og tørrer hurtigt, og af modsætning til mange andre tekstiler, så bliver hørduge kun smukkere og mere kraftige efter hver vask. Villa Boheme sælger mange varianter af hørduge i 100 % ren hør.

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på linkedin
LinkedIn
Del på pinterest
Pinterest
Del på print
Print