ANNONCE

Nyd forskellige vine til forskellige retter

Vin og mad går hånd i hånd. Det har du nok hørt før. Men vinen og maden skal komplimentere hinanden, så for at få den optimale mad og vinoplevelse, så skal det være den rigtige type vin til den rigtige type mad.
At sammensætte vin og mad er ofte noget af det folk har allersværest ved

TIP
Er man ikke så god til at finde på forskellige retter eller vil man bare gøre det let at spise varieret, så kan man overveje at abonnere på måltidskasser. Efter man har modtaget ugens menu kan man så Google sig til hvilke vine der går godt til de forskellige retter.

Som fingerregel kan du gå ud fra at lette retter går godt med lette, lyse vine. Til kraftige retter kræves ligeledes kraftige mørke vine. Skal du have en rødvin med mange tanniner, så kan det være godt med en ret med kødproteiner, salt og peber som kan tæmme garvesyren. Har du en ret der er godt krydret, så skal du gerne have en vin med fylde og kraft. Ved fede retter kan vine med god syre give et godt modspil. Når du kommer til de søde retter, så skal du også have fat i de søde vine. Ofte går du heller ikke galt hvis du parrer en ret med en vin fra samme område.
Skal der åbnes flere vine på samme aften, så er det en god idé at starte med de letteste og slutte af med de kraftigste.

Vidste du ..
At en klassisk myte om vin og mad er at man ikke kan drikke rødvin til fisk. Det kan man sagtens, men rødvinen skal balancere med vinen og hverken retten eller vinen må overdøve den anden.

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på linkedin
LinkedIn
Del på pinterest
Pinterest
Del på print
Print