ANNONCE

Rejs ud og oplev vinens verden på egen hånd

Hvis man er glad for vin og for at rejse er det oplagt at kombinere de to ting. Verden byder på en masse fantastiske muligheder for at opleve vinens vidunderlige verden uafhængig om man foretrækker afslapningsferier, vandring eller kulturelle oplevelser.

 

Hvor skal turen gå hen?

Man behøver ikke rejse langt for at komme til nogle af de anerkendte vinområder som vi har i Europa. Det sydlige Tyskland eller det nordøstlige Frankrig ved Alsace og Champagne byder på rige vinoplevelser. Det kan endda være en fordel at rejse til et af de omkring liggende områder, da man kan have bilen med og fylde den op med nogle af de gode vine man har fundet på vinsmagninger. Det kan hurtigt blive dyrt hvis man ønsker at købe vin med hjem når man er rejst i fly, da vinen så skal sendes hjem til Danmark og har man købt hos flere forskellige producenter, så kan det hurtigt blive kompliceret. Ønsker man at tage længere sydpå, så skal man ikke rejse meget længere for at nå til det meget anerkendte vinområde Bourgogne, hvor der er rig mulighed for at smage på de populære druer Chardonnay og Pinot Noir. Udover budgettet for rejsen, så kan det også være en god idé at tænke over hvilke slags vin man godt kan lide og tage det med i overvejelserne når man udvælger destinationen. Er man til de mørke kraftige vine, så er det oplagt at søge mod Venetto, hvor man både finder Amarone og Ripasso vin eller Bordeaux i Frankrig hvor man også finder kraftige og fyldige vine på Cabernet Sauvignon og Merlot. Tænk over hvilke slags vin du kan lide at drikke og så find de steder hvor disse typer bliver produceret.
Husk altid en rejseforsikring når du rejser. Du kan læse mere om rejseforsikring på Informeo.

 

En autentisk oplevelse

Hvis man er på en vinrejse, har man mulighed for at få en autentisk rejse og virkelig opleve vinen. Ofte kan man virkelig fornemme hvordan omgivelserne har været med til at definere den vin man drikker og samtidig går vinene også ofte godt med den lokale mad. En vinrejse byder ofte på en masse flotte omgivelser og små hyggelige byer med små gader der bugner med blomstrede altankasser. Der er mange muligheder for at komme helt tæt på produktionen og se hvordan de forskellige producenter arbejder.

 

Pas på med at lade dig rive med af stemningen når du køber vin

Mange der har købt vin med hjem fra udlandet, kender det. Man besøger et fantastisk område, vejret er dejligt og stemningen er god. Efter den store og inspirerende rundvisning på vingården eller vinslottet er det tid til at smage på de forskellige vine. Den første er god, nummer to er bedre og sådan fortsætter det i takt med at man får mere og mere vin indenbords. Så fantastisk vin skal man da have et par kasser af med hjem.
Når det så endelig er tid til at smage på vinen igen, så smager den desværre ikke helt som man huskede den. Det skyldes nok at man er blevet revet med af stemningen da man var der og den stemning ikke længere er der på den kolde og overskydede dag i Danmark.
Det betyder dog ikke at man skal holde sig fra at købe vin med hjem, men det er en god idé at overveje om den ene vin virkelig er så god at man skal have 6 eller 12 flasker med hjem.
Om vinen så ikke er ligeså god som da man drak den i de rigtige omgivelser, kan nogle gange opvejes af at det er en vin man selv har hentet hjem fra en producent man selv har besøgt.

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på linkedin
LinkedIn
Del på pinterest
Pinterest
Del på print
Print