ANNONCE

Rødvin for nybegyndere

Når man er nybegynder indenfor rødvin, kan det være en udfordring at finde den rigtige vin. Det er dog ikke så svært, som mange tror. Der er faktisk kun to ting, man bør have in mente: Hvilken mad skal rødvinen serveres til, og hvilken smag foretrækker man? Når man har styr på disse to ting, kan man let finde frem til den perfekte rødvin.

 

Sådan finder du den perfekte rødvin

Når man skal finde den perfekte rødvin, kan det være en god idé at have en idé om, hvilken type rødvin, man gerne vil have. Er det en tung eller let rødvin? En kraftig eller mild vin? Når man har styr på, hvilken type vin, man gerne vil have, kan det være en god idé at gå på nettet og læse anmeldelser af forskellige vine. På den måde kan man få et overblik over, hvilke vine, der er gode. Nogle gange kan det også være en god idé at spørge venner og familie til råds – især hvis de har mere erfaring med vine end sig selv.

 

Kraftig og krydret vin – perfekt til kraftigt kød

En kraftig vin er en vin med masser af smag og krop. Denne type vin kan godt tåle at blive serveret til kraftigt kød, da den kan matche denne type mad. En kraftig vin har typisk en høj alkoholprocent, og derfor kan den godt virke meget stærk for nogle. Men hvis man er til denne type vin, er det en perfekt match til et stykke oksekød eller lam. En krydret vin har ofte masser af smag af frugter og urter, og derfor passer den netop godt til retter med masser af smag.

 

Let og tør rødvin – god til lyst kød

En let rødvin med frugtkarakter passer godt til lyst særligt kød, såsom kylling og gris. En rødvin med en højere tanninprofil og mere moden frugtkarakter passer derimod bedre til mørkt kød, såsom oksekød eller lam. Dog skal man være forsigtig med at ikke match en for tør rødvin til for let kød, da dette kan give vinen en metalagtig smag. Omvendt vil en rødvin med for meget frugtsmag også virke forvrængende på smagen af mørkt kød. En tør rødvin har normalt en højere alkoholprocent end en let rødvin, og derfor kan den virke for kraftig til lyst kød. Dog findes der mange tørre rødvine, der er blide nok i smagen til at passe godt til lyst kød. Disse rødvine har ofte en lav alkoholprocent og en meget blid frugtkarakter.

Mange mennesker er bange for at købe rødvin, fordi de ikke ved, hvordan man vælger den rigtige. Men det er faktisk ret nemt, når man først har lært hvilke parametre, der er vigtige. God fornøjelse.

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på linkedin
LinkedIn
Del på pinterest
Pinterest
Del på print
Print