ANNONCE

Tre tips til etablering af omfangsdræn

Hvis du har fugt i fundamentet, kan det være, at din bolig har brug for et omfangsdræn. Et omfangsdræn kan sammenlignes med en nedgravet tagrende, som leder nedbør væk fra arealet omkring huset og ud til kloakken eller faskinen. Selvom et omfangsdræn kan hjælpe med at få bugt med fugt- og vandskader i boligen, er det en relativt stor byggeopgave, som kræver både tid og luft i budgettet. Nedenfor får du tre tips før etablering af omfangsdræn.

Undersøg, om omfangsdræn vil udbedre problemet

Det er ikke altid, at et omfangsdræn vil udbedre fugt- eller vandskadeproblemer. Nogle gange vil det være rør, som er utætte, eller at tagbrønde eller nedløbsrør er gået i stykker. I sådanne tilfælde vil et omfangsdræn ikke udbedre problemet, hvorfor årsagen til fugt- eller vandskader skal undersøges grundigt. Du kan godt selv foretage nogle indledende undersøgelser, men typisk vil det kræve en professionel forundersøgelse. Et omfangsdræn koster nemlig ofte flere hundrede tusinde kroner, hvorfor det er vigtigt at undersøge, om problemet kan udbedres ved at etablere omfangsdræn. Du kan læse mere om, hvad du selv kan lave af forundersøgelser her.

Vær detaljeret og nøjagtig i opgavebeskrivelsen

At etablere omfangsdræn er en omfattende og dyr byggeopgave, og derfor vil der være mange faktorer som afgør prisen. Derfor er det vigtigt, at du er så detaljeret og nøjagtig i opgavebeskrivelsen, når du indhenter tilbud fra kloakfirmaer. Når du udfylder opgavebeskriven, bør den gerne indholde:

  • Adresse
  • Antal meter rundt om huset
  • Hvad opgaven omfatter

Indhent flere tilbud for at få den bedste pris

Når du skal finde et kloakfirma til etablering af nyt omfangsdræn, er det vigtigt at du indhenter flere tilbud. Derved sikrer du dig det bedste kloakfirma til den bedste pris. Der er adskillige måder, hvorpå man kan indhente tilbud. En simpel måde er ved at bruge en af de mange tilbudservices, som der findes på nettet, men en anden måde er også at tage kontakt til de forskellige kloakfirmaer i nærområdet.

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på linkedin
LinkedIn
Del på pinterest
Pinterest
Del på print
Print