Vinområder
Og deres vintyper
Barolo
Type: Rødvin
Klassifikation: DOCG
Land: Italien
Område: Skal komme fra en af Barolo’s 11 kommuner i Cuneo provinsen, som ligger i Piemonte
Druesorter: 100% Nebbiolo
Påkrævet lagringstid: Min. 3 år
Alkohol: Min. 12,5%

Barbaresco
Type: Rødvin
Klassifikation: DOCG
Land: Italien
Område: Barbaresco, Piemonte
Druesorter: 100% Nebbiolo
Påkrævet lagringstid: Min. 2 år og 2 måneder
Alkohol: Min. 12%

Amarone Del Valpolicella
Type: Rødvin
Klassifikation: DOCG
Land: Italien
Område: Valpolicella i Veneto
Druesorter: Corvina, Corvinone, Rondinella, Molinara, Osaleta + 25% ad andre druer der er tilladt i Verona provinsen
Påkrævet lagringstid: Min. 2 år
Alkohol: Min. 14%
Restsukker: Maks. 0,4%

Ripasso
Type: Rødvin. Ripasso er en fremstillingsmetode hvor man bruger Amaronekvaset (resterne fra druerne ved produktion af Amaronevin) og blander med anden rødvin fra Valpolicella.
Klassifikation: DOC
Land: Italien
Område: Valpolicella i Veneto

Chianti
Type: Rødvin
Klassifikation: DOCG
Land: Italien
Område: Chianti, Toscana
Druesorter: Min. 80% Sangiovese
Påkrævet lagringstid: Min. 1 år
Alkohol: Min. 12%

Brunello di Montalcino
Klassifikation: DOCG
Land: Italien
Område: Montalcino, Toscana
Druesorter: 100% Sangiove
Høstudbytte: Maks. 56 hl/ha
Påkrævet lagringstid: Min. 4 år

Champagne
Type: Mousserende vin
Klassifikation: AOC
Land: Frankrig
Område: Champagne
Druesorter: Pinot Noir, Pinot Munier, Chardonnay, Petit Meslier, Arbanne, Pinot Blanc, Pinot Gris
Andre krav: 2. gæring på flaske

Cava
Type: Mousserende vin
Klassifikation: DO
Land: Spanien
Område: Katalonien
Druesorter: Macabeo, Parellada, Xarel-Lo, Chardonnay, Pinot Noir, Subirat
Andre krav: 2. gæring på flaske
