Vinområder

Og deres vintyper

vintyper

 

Barolo

Type: Rødvin

Klassifikation: DOCG

Land: Italien

Område: Skal komme fra en af Barolo’s 11 kommuner i Cuneo provinsen, som ligger i Piemonte

Druesorter: 100% Nebbiolo

Påkrævet lagringstid: Min. 3 år

Alkohol: Min. 12,5%

Piemonte Vinregion Kort

Barbaresco

Type: Rødvin

Klassifikation: DOCG

Land: Italien

Område: Barbaresco, Piemonte

Druesorter: 100% Nebbiolo

Påkrævet lagringstid: Min. 2 år og 2 måneder

Alkohol: Min. 12%

Piemonte Vinregion Kort

Amarone Del Valpolicella

Type: Rødvin

Klassifikation: DOCG

Land: Italien

Område: Valpolicella i Veneto

Druesorter: Corvina, Corvinone, Rondinella, Molinara, Osaleta + 25% ad andre druer der er tilladt i Verona provinsen

Påkrævet lagringstid: Min. 2 år

Alkohol: Min. 14%

Restsukker: Maks. 0,4%

Vinregion Veneto

Ripasso

Type: Rødvin. Ripasso er en fremstillingsmetode hvor man bruger Amaronekvaset (resterne fra druerne ved produktion af Amaronevin) og blander med anden rødvin fra Valpolicella.

Klassifikation: DOC

Land: Italien

Område: Valpolicella i Veneto

Vinregion Veneto

Chianti

Type: Rødvin

Klassifikation: DOCG

Land: Italien

Område: Chianti, Toscana

Druesorter: Min. 80% Sangiovese

Påkrævet lagringstid: Min. 1 år

Alkohol: Min. 12%

Toscana Vinregion Kort

Brunello di Montalcino

Klassifikation: DOCG

Land: Italien

Område: Montalcino, Toscana

Druesorter: 100% Sangiove

Høstudbytte: Maks. 56 hl/ha

Påkrævet lagringstid: Min. 4 år

Toscana Vinregion Kort

Champagne

Type: Mousserende vin

Klassifikation: AOC

Land: Frankrig

Område: Champagne

Druesorter: Pinot Noir, Pinot Munier, Chardonnay, Petit Meslier, Arbanne, Pinot Blanc, Pinot Gris

Andre krav: 2. gæring på flaske

Champagne Vinregion Kort

Asti

Type: Mousserende vin

Klassifikation: DOCG

Land: Italien

Område: Piemonte

Druesorter: Moscato

Piemonte Vinregion Kort

Cava

Type: Mousserende vin

Klassifikation: DO

Land: Spanien

Område: Katalonien

Druesorter: Macabeo, Parellada, Xarel-Lo, Chardonnay, Pinot Noir, Subirat

Andre krav: 2. gæring på flaske

Katolonien vinregion